ΕΠΙΣΚΕΨΗ ΣΤΗ ΦΙΝΛΑΝΔΙΑ 2017 (Erasmus+)

Η πρώτη επίσκεψη των εταίρων έγινε σε σχολεία της πόλης Kuopio  της Φινλανδίας στις 25-11/1-12-2017. Από την Ελλάδα συμμετείχαμε τέσσερις εκπαιδευτικοί.

Κατά τη διάρκεια της επίσκεψης μας στην Φινλανδία, είχαμε την ευκαιρία να γνωρίσουμε  το εκπαιδευτικό σύστημα της χώρας και να δούμε από κοντά τη λειτουργία των σχολείων.

Μας εντυπωσίασε η έμφαση που δίνεται στους μαθητές,  να είναι χαρούμενοι και να μαθαίνουν νέα πράγματα με ευχάριστο τρόπο. Η όλη ιδέα: η μάθηση μέσω του «παιχνιδιού» είναι ένας ευχάριστος και αποτελεσματικός τρόπος για να φτάσεις στη γνώση.

Η υλικοτεχνική υποδομή των σχολείων ήταν άριστη, σύγχρονη και προσαρμοσμένη στις ανάγκες των μαθητών.

Η αξιοποίηση της τεχνολογίας στην εκπαιδευτική διαδικασία επλήρως ενταγμένη και όλες οι αίθουσες ήταν εξοπλισμένες με ηλεκτρονικούς υπολογιστές, προτζέκτορες και tablet. Τα ηλεκτρονικά παιχνίδια μπορούν να αξιοποιηθούν στη διδασκαλία, όπως η εφαρμογή την οποία μας παρουσίασαν και ονομάζεται  gamefication , όπου  οι μαθητές με παιγνιώδη τρόπο οδηγούνται στη μάθηση.

Οι μουσικές δραστηριότητες που παρουσιάστηκαν στο εκπαιδευτικό πρόγραμμα, ήταν κι αυτές ενταγμένες στη φιλοσοφία του «παιχνιδιού» και με τον τρόπο που προσεγγίστηκαν νοιώσαμε ότι η μουσική  ήταν  προσιτή από όλους όπως και για τους μαθητές.

Γενικά ήταν μια εποικοδομητική συνάντηση και οι Φιλανδοί ευγενικοί και φιλόξενοι οικοδεσπότες!

Δείτε παρακάτω ένα σύντομο βίντεο από την επίσκεψη:

Advertisement