ΕΠΙΣΚΕΨΗ ΣΤΟ ΒΕΛΓΙΟ 2019 (Erasmus+)

Κατά το διάστημα 20-24/11/2019 επισκεφτήκαμε το σχολείο Sint-Gerardus στο Diepenbeek του Βελγίου, στο πλαίσιο του προγράμματος Erasmus+ με τίτλοWe learn to live in a digital world. Το σχολείο μας εκπροσώπησε την Ελλάδα με την παρουσία τριών εκπαιδευτικών.

Η συμμετοχή στο πρόγραμμα και πιο συγκεκριμένα η επίσκεψη στο σχολείο Sint-Gerardus ήταν μια πολύ ιδιαίτερη εμπειρία για όλους. Το εκπαιδευτικό προσωπικό του σχολείου, μαζί με τους μαθητές, μας επιφύλαξαν θερμή υποδοχή. Μέσα από σχετική παρουσίαση ενημερωθήκαμε για το εκπαιδευτικό σύστημα του Βελγίου, καθώς και για τα δεδομένα που επικρατούν στην ειδική αγωγή και εκπαίδευση. Ξεναγηθήκαμε στους χώρους του σχολείου και εντυπωσιαστήκαμε με τη σύγχρονη υποδομή, η οποία εξυπηρετεί απόλυτα τις ανάγκες των μαθητών.

Κατά τη διάρκεια του προγράμματος πραγματοποιήθηκαν εργαστήρια, μέσα από τα οποία οι Βέλγοι συνάδελφοι μας εκπαίδευσαν στη χρήση των προγραμμάτων Scratch και Kahoot. Επίσης, μας πρόσφεραν τη δυνατότητα να ανακαλύψουμε κάποιες από τις εκπαιδευτικές δραστηριότητες, οι οποίες λαμβάνουν χώρα στο σχολείο. Από τα πιο ενδιαφέροντα σημεία του προγράμματος ήταν η υλοποίηση δραστηριότητας, την οποία είχαμε ήδη ετοιμάσει στην Ελλάδα για το πρόγραμμα, μέσα σε τάξη με Βέλγους μαθητές. Οι μαθητές συμμετείχαν ενεργά και με χαρά στη δραστηριότητα, η οποία αφορούσε  στον “εαυτό” και στις προσωπικές προτιμήσεις και συνήθειες του καθενός από τους συμμετέχοντες.

Στο τέλος του προγράμματος, φύγαμε πλήρεις εμπειριών και με τις καλύτερες εντυπώσεις για τη συνεργασία με το σύνολο των εταίρων και τη φιλοξενία των Βέλγων εκπαιδευτικών.

Δείτε εδώ στιγμιότυπα από την επίσκεψη.

 

Advertisement