ΕΝΗΜΕΡΩΣΗ: Από την Κοινωνική Υπηρεσία του 5ου Ειδικού Δημοτικού Σχολείου.

Αγαπητοί γονείς,

Η πανδημία του κορονοϊού ενεργοποίησε και στην Ελλάδα πρωτόγνωρα μέτρα, όπως απαγόρευση συναθροίσεων, περιορισμό κατ’ οίκον, κλείσιμο επιχειρήσεων, κλείσιμο σχολείων.

Η απομόνωση αυτή που μας επιβλήθηκε μπορεί να προκαλέσει συναισθήματα όπως άγχος, φόβο, λύπη, κατάθλιψη, μοναξιά, βαρεμάρα. Φόβο για την υγεία και τη ζωή τη δική μας και των αγαπημένων μας προσώπων και θυμό για την ξαφνική και απότομη αλλαγή της καθημερινότητάς μας. Η ρουτίνα των παιδιών έχει αλλάξει με όλες τις συνέπειες που την ακολουθούν. Η επικοινωνία και η έκφραση των ανησυχιών και των συναισθημάτων αυτών θεωρείται καλή πρακτική διαχείρισης της ιδιαίτερης κατάστασης που βιώνουμε.

Θέλοντας να κρατήσουμε ζωντανή την επαφή και την επικοινωνία μαζί σας προτείνουμε:

  1. Όταν το επιθυμείτε, να επικοινωνείτε μαζί μας στα email: για την Κοινωνική Λειτουργό Φ. Παπαγερίδου στο fpapageri@gmail.com και για την ψυχολόγο Α. Μαυρίδου στο anastmanr@gmail.com, για όποιο ζήτημα θέλετε να μοιραστείτε μαζί μας και αν προκύψει ανάγκη να επικοινωνήσουμε και σε πραγματικό χρόνο μέσα από τα μέσα κοινωνικής δικτύωσης (viber, messenger, f/b)
  2. Να οργανώσουμε την ομάδα γονέων και να επικοινωνήσουμε μέσα από τις παραπάνω εφαρμογές. Σχετικά με αυτό, θα θέλαμε να μας δηλώσετε τη διαθεσιμότητα σας (αφορά τους γονείς που συμμετείχαν στην ομάδα).
  3. Την διαθεσιμότητά της για ζητήματα υγείας καταθέτει και η Σχολική Νοσηλεύτρια του σχολείου κ. Αικατερίνη Κιοσκερίδου, με την οποία μπορείτε να επικοινωνείτε και στο προσωπικό της email: angelos_kat@yahoo.gr.

Ελπίζουμε, ευχόμαστε και κάνουμε ό,τι χρειάζεται για να βρεθούμε σύντομα όλοι μαζί!

Advertisement