ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΗ: ΟΔΗΓΙΕΣ ΕΠΑΝΕΝΑΡΞΗΣ ΤΩΝ ΣΧΟΛΕΙΩΝ

Αγαπητοί γονείς,

Όπως γνωρίζετε, από τη Δευτέρα 1 Ιουνίου επαναλειτουργούν τα δημοτικά σχολεία όλης της χώρας, όπως και οι ΣΜΕΑΕ. Τα μαθήματα θα λήξουν την Παρασκευή 26 Ιουνίου.

Οι μαθητές/τριες που έρχονται στο σχολείο με λεωφορεία χωρίστηκαν σε δυο ομάδες, για να τηρηθούν οι προϋποθέσεις μεταφοράς τους, σύμφωνα με τις οδηγίες που λάβαμε από το Υπουργείο Παιδείας (αποφυγή συνωστισμού στο λεωφορείο, Υ.Α. Δ1α/Γ.Π.οικ. 32009/ΦΕΚ 1988/23-06-2020, άρθρο 4, παρ.1 και άρθρο 7, παρ.2 και 5).

Γι’ αυτόν το λόγο, οι μαθητές/τριες αυτοί/ές θα έρχονται εκ περιτροπής (Δευτέρα-Τετάρτη-Παρασκευή οι μισοί και Τρίτη -Πέμπτη οι άλλοι μισοί), όπως έχετε ενημερωθεί ήδη από τις δασκάλες των παιδιών. Τη 2η εβδομάδα (8-12 Ιουνίου) οι μαθητές/τριες θα αλλάξουν ημέρες και αυτοί/ές που την πρώτη εβδομάδα ήρθαν Δευτέρα-Τετάρτη-Παρασκευή, τώρα θα έρθουν Τρίτη και Πέμπτη. Το ίδιο θα γίνει και για τις δυο επόμενες εβδομάδες, έτσι ώστε όλα τα παιδιά να παρακολουθήσουν τα μαθήματα τον ίδιο αριθμό ημερών.

Το ολοήμερο πρόγραμμα του σχολείου δεν θα λειτουργήσει. Η προσέλευση των μαθητών/τριών θα γίνεται τηρώντας τις αποστάσεις και αποφεύγοντας τον συνωστισμό έξω από την είσοδο του σχολείου. Η προσέλευση των μαθητών/τριών θα γίνεται στις 8:00’-8:15’ για όλα τα παιδιά και η αποχώρηση όλων στις 13:15’.

Στην επισύναψη θα βρείτε τις οδηγίες για τα μέτρα πρόληψης και γενικά την ασφαλή επαναλειτουργία του σχολείου, με βάση τις συστάσεις του Εθνικού Οργανισμού Δημόσιας Υγείας. Σας παρακαλούμε θερμά για την πιστή εφαρμογή των οδηγιών αυτών, σε αυτή την ιδιαίτερα κρίσιμη κατάσταση.

Επισημαίνουμε ότι σύμφωνα με την εγκύκλιο 64075/Δ3/27-05-2020, με θέμα: «Επαναλειτουργία των Σχολικών Μονάδων Ειδικής Αγωγής και Εκπαίδευσης, Πρωτοβάθμιας Εκπαίδευσης» θα πρέπει να λαμβάνεται μέριμνα ώστε να μην προσέρχονται στο σχολείο παιδιά που ανήκουν σε ομάδες αυξημένου κινδύνου ή νοσούν, ή συγκατοικούν με άτομο που ανήκει σε αυτές, ή νοσεί.

Με την τήρηση των παραπάνω οδηγιών είμαστε βέβαιοι/ες ότι η επανέναρξη των μαθημάτων θα γίνει χωρίς προβλήματα και η επιστροφή των εκπαιδευτικών και των μαθητών/τριών στον φυσικό τους χώρο, το σχολείο, θα γίνει με ασφάλεια.

ΜΕΝΟΥΜΕ ΑΣΦΑΛΕΙΣ ΚΑΙ ΣΤΟ ΣΧΟΛΕΙΟ.

Από τη Διεύθυνση του Σχολείου

Advertisement