ΑΓΙΑΣΜΟΣ ΓΙΑ ΤΟ ΣΧΟΛΙΚΟ ΕΤΟΣ 2020-2021

 

Για το σχολικό έτος 2020-2021 ο αγιασμός θα πραγματοποιηθεί τη Δευτέρα 14 Σεπτεμβρίου 2020 και ώρα  10:00’ π.μ. ακριβώς.

Σύμφωνα με την εγκύκλιο του Υπουργείου Παιδείας, ο αγιασμός θα γίνει στην αυλή του σχολείου με εκπροσώπους μαθητών και εκπαιδευτικών, χωρίς την παρουσία γονέων.

Στη συνέχεια, ο ιερέας θα επισκεφτεί κάθε αίθουσα ξεχωριστά, όπου θα βρίσκονται οι υπόλοιποι μαθητές και εκπαιδευτικοί.

Οι μαθητές θα έρθουν στο σχολείο με τα σχολικά λεωφορεία-ταξί στις 09:30’ π.μ., θα οδηγηθούν από τους εκπαιδευτικούς τους στις αίθουσες διδασκαλίας, όπου θα τους δοθούν ενημερωτικά σημειώματα για τους γονείς.

Αμέσως μετά τον αγιασμό οι μαθητές θα αποχωρήσουν με τα λεωφορεία-ταξί.

Στην τελετή του αγιασμού δεν θα παραβρεθούν γονείς, με μόνη εξαίρεση τους γονείς των μαθητών που εγγράφηκαν στο σχολείο μας για πρώτη φορά φέτος και θα πρέπει να τους δοθούν συγκεκριμένες οδηγίες.

Από την επόμενη ημέρα, Τρίτη 15-09-2020, αρχίζει η κανονική λειτουργία του Σχολείου και του Ολοήμερου προγράμματος. Η λειτουργία του Ολοήμερου Προγράμματος αρχίζει στις 13:15΄ και λήγει στις 15:00’ ή στις 16:00’.

Επισημαίνουμε ότι η χρήση μάσκας είναι υποχρεωτική για εκπαιδευτικούς και επισκέπτες του σχολείου βάσει νόμου. Επίσης, όσοι μαθητές μπορούν να δεχτούν τη μάσκα, κρίνεται σκόπιμο να τη χρησιμοποιήσουν για τη δική τους προφύλαξη.

 

Από τη Διεύθυνση του Σχολείου

Advertisement