ΑΓΙΑΣΜΟΣ ΓΙΑ ΤΟ ΣΧΟΛΙΚΟ ΕΤΟΣ 2021-2022

Για το σχολικό έτος 2021-2022 ο αγιασμός θα πραγματοποιηθεί τη Δευτέρα 13 Σεπτεμβρίου 2021 και ώρα 10:00’ π.μ.

Σύμφωνα με την εγκύκλιο του Υπουργείου Παιδείας, ο αγιασμός θα γίνει στην αυλή του σχολείου με εκπροσώπους μαθητών και εκπαιδευτικών, χωρίς την παρουσία γονέων.

Στη συνέχεια, ο ιερέας θα επισκεφτεί κάθε αίθουσα ξεχωριστά, όπου θα βρίσκονται οι υπόλοιποι μαθητές και εκπαιδευτικοί.

Οι μαθητές θα έρθουν στο σχολείο με τα σχολικά λεωφορεία-ταξί στις 10:45’ π.μ., θα οδηγηθούν από τους εκπαιδευτικούς τους στις αίθουσες διδασκαλίας, όπου θα τους δοθούν ενημερωτικά σημειώματα για τους γονείς. (Οι συνοδοί των λεωφορείων-ταξί έχουν αλλάξει, αλλά θα επικοινωνήσουν μαζί σας για να συνεννοηθείτε σχετικά).

Αμέσως μετά τον αγιασμό οι μαθητές θα αποχωρήσουν με τα λεωφορεία-ταξί.

Στην τελετή του αγιασμού δεν θα παραβρεθούν γονείς, με μόνη εξαίρεση τους γονείς των μαθητών που εγγράφηκαν στο σχολείο μας για πρώτη φορά φέτος και θα πρέπει να τους δοθούν συγκεκριμένες οδηγίες.

Από την επόμενη ημέρα, Τρίτη 14/09/2021, αρχίζει η λειτουργία του Σχολείου. Το Ολοήμερο Πρόγραμμα δεν θα λειτουργήσει ακόμα, επειδή δεν έχει στελεχωθεί με το απαραίτητο προσωπικό. Οι γονείς των μαθητών που είναι γραμμένοι στο Ολοήμερο Πρόγραμμα θα ενημερωθούν από το σχολείο, αμέσως μόλις ξεκινήσει η λειτουργία του Ολοήμερου.

Επισημαίνουμε ότι σύμφωνα με τις οδηγίες του Υπουργείου Παιδείας που μας στάλθηκαν με το με αρ. πρωτ.: Φ7/111089 /Δ1/9-9-2021 έγγραφο, με θέμα «Λειτουργία Δημοτικών Σχολείων για το σχολικό έτος 2021-2022»:

Α. Η χρήση μάσκας είναι υποχρεωτική για μαθητές, εκπαιδευτικούς και επισκέπτες του σχολείου. Παραθέτουμε το σχετικό απόσπασμα της εγκυκλίου: «Η σωστή χρήση κατάλληλης προστατευτικής μάσκας (υφασμάτινης ή απλής χειρουργικής) είναι υποχρεωτική για τους/τις μαθητές/τριες σε όλες τις τάξεις, τους εκπαιδευτικούς και το λοιπό προσωπικό, καθώς και για τους επισκέπτες των σχολικών μονάδων. Χρήση μάσκας δεν πρέπει να γίνεται κατά το μάθημα της γυμναστικής ή όταν τα παιδιά έχουν έντονη σωματική άσκηση, οπότε πρέπει να τηρούνται οι απαραίτητες αποστάσεις καθώς και κατά τη διάρκεια της σίτισης.

Απαιτείται ιδιαίτερη προσοχή στη σωστή χρήση της μάσκας από τα παιδιά. Η αποτελεσματική εφαρμογή της μάσκας σε διάφορα επίπεδα των εκπαιδευτικών βαθμίδων προϋποθέτει τη συνεκτίμηση των αναπτυξιακών δεξιοτήτων των παιδιών και τη συστηματική εκπαίδευσή τους στις ορθές διαδικασίες εφαρμογής και απόρριψης όπως και την καθοδήγηση και ενεργητική επίβλεψη της συμμόρφωσης σε αυτές».

Β. Η διενέργεια αυτοδιαγνωστικού ελέγχου (self-test) είναι υποχρεωτική για τους μαθητές όλων των σχολικών μονάδων Πρωτοβάθμιας Εκπαίδευσης. Παραθέτουμε το σχετικό απόσπασμα της εγκυκλίου: «Η διενέργεια αυτοδιαγνωστικού ελέγχου (self-test) είναι υποχρεωτική για τους/τις μαθητές/τριες όλων των σχολικών μονάδων Πρωτοβάθμιας Εκπαίδευσης. Εξαιρούνται του μέτρου, τα παιδιά που έχουν ιστορικό νόσησης εντός του τελευταίου 6μήνου. Η είσοδος των μαθητών/μαθητριών στο σχολείο γίνεται με επίδειξη και όχι προσκόμιση βεβαίωσης αρνητικού αποτελέσματος Ο υποχρεωτικός αυτοδιαγνωστικός έλεγχος διενεργείται δύο φορές την εβδομάδα, προ Τρίτης και Παρασκευής και έως είκοσι τέσσερις (24) ώρες πριν από την προσέλευση στη σχολική μονάδα. Κατ’ εξαίρεση, την πρώτη εβδομάδα λειτουργίας κάθε σχολικής μονάδας ο πρώτος αυτοδιαγνωστικός έλεγχος (self test) διενεργείται έως και είκοσι τέσσερις (24) ώρες πριν την προσέλευση στη σχολική μονάδα. Ο δεύτερος έλεγχος, συστήνεται να διενεργείται την 3η ημέρα μετά τον πρώτο σύμφωνα με τη με αρ. πρωτ. Δ1α/ΓΠ.οικ. 53950/4-9-2021 (Β΄4054) ΚΥΑ».

Επίσης, όπως αναφέρεται στην ιστοσελίδα του Υπουργείου (https://www.minedu.gov.gr/news/49942-07-09-21-diathesi-self-test-gia-tous-mathites-apo-ta-farmakeia), οι μαθητές όλων των βαθμίδων θα προμηθεύονται από την Τετάρτη 8 Σεπτεμβρίου ως και την Παρασκευή 17 Σεπτεμβρίου έξι (6) δωρεάν αυτοδιαγνωστικά (self) τεστ από τα φαρμακεία, προκειμένου να καλύψουν τις ανάγκες ελέγχου των τριών επόμενων εβδομάδων (13-3/10), δηλαδή ολόκληρου του Σεπτεμβρίου.

Για τυχόν νεότερες οδηγίες που θα στείλει του Υπουργείο Παιδείας, θα ενημερωθείτε άμεσα.

Για οποιαδήποτε διευκρίνιση, μπορείτε να επικοινωνείτε με το σχολείο.

                                                                                               Από τη Διεύθυνση του Σχολείου

Advertisement